vragen over zorg

Vragen over zorg? Om te weten waar u recht op heeft voor uzelf of iemand in uw omgeving mag u altijd om ondersteuning vragen!

Lukt u het u niet meer om alles zelf te doen, omdat u een chronische ziekte of handicap heeft? Of dat u op een andere manier belemmerd wordt? Weet u niet precies waar u moet aankloppen voor de juiste zorg? Wilt u weten bij welke organisatie u moet zijn om uw zorgvragen betaald te krijgen? Vraagt u zich af of u uw mantelzorger kunt helpen omdat u ziet dat het hem/haar soms te veel is? Voelt u zich bezwaard omdat u geregeld een beroep moet doen op anderen?
Om te weten waar u recht op heeft voor uzelf of iemand in uw omgeving mag u altijd om ondersteuning vragen. Soms wordt dit betaald door uw gemeente, soms door uw zorgkantoor of zorgverzekeraar.
Maar hoe vindt u door het doolhof van regels uw weg?

Wist u dat…

  • u als zorgvrager uw mantelzorger een compliment kunt geven in de vorm van een ‘mantelzorgwaardering’? U kunt dit bij uw gemeente aanvragen. De meeste gemeenten hebben hier regelingen voor. Soms in de vorm van een (klein) geldbedrag, soms in de vorm van een leuke attentie.
  • u altijd recht heeft op onafhankelijke cliëntondersteuning? Dat is iemand die u helpt om de weg te vinden door het doolhof van regels en die weet hoe u zorg kunt krijgen die past bij uw specifieke situatie.

Ik ken die wegen en kan u ondersteunen bij uw vragen over zorg. Om goed in beeld te brengen hoe uw specifieke situatie in elkaar zit, stellen we dan samen een persoonlijk plan op, waarmee we het gesprek met de gemeente aan kunnen gaan.

Ook als u uiteindelijk niet bij mij uitkomt voor (betaalde) ondersteuning, mag u contact opnemen met mij om te vragen bij wie u aan moet kloppen. Ik wijs u dan vrijblijvend de weg.